PONTASTICs blogg

PONTASTICs blogg

PONTASTICs blogg

Till vänster kan Ni läsa om hundarna i egna kategorier - Sally, Loppe, Sluggo och Lisa. Här finns mer info http://www.pontastic.se


PON

Mina PONSkapad av Christina Karlsson 12 jan, 2010 13:56:04
Hur vi blev med PON. Vi var ganska nyinflyttade till Gullaskruv när ett par "damer" kom förbi på gatan med 3 underbara hundar. Jag sprang förstås ut och frågade vad det var för hundar, Polski Owczarek Nizinny det hade jag aldrig hört talas om. Men en sån hund ville jag ha,var för tllfället hundlös har haft hund i hela mitt liv så det var lite tomt. Och nu blev det många besök på Skogsgården och damen ifråga som var Gunvor Bergström kennel Frosta som födde upp dessa ljuvliga hundar. Så väntades valpar och vad blev det, jo 1valp Heffaklumpen den fick vi inte den skulle Gunvor ha själv. Ny väntan och så den2okt.2000 föddes så vår Frosta Liza Minelli en liten svart flicka som senare blev mörkgrå.Det sötaste man kunde tänka sig och så speciell och rolig hund.Hon är med på allt vi gör såväl inne som ute i skogen, sitter på egen stol vid bordet men rör aldrig något. Skrattar ofta och mycket, husse klär också på henne olika utstyrslar och tar kort hon finner sig i allt för lite godis. Liza är steriliserad för att slippa få livmodersinflamation så det gör väl att hon lätt går upp i vikt. Som tur är så gillar morötter och äpplen.

Så tyckte vi det var dags att skaffa en lillebror till Liza. Sjöhemmets väntade valpar så vi ställde oss på väntelistan.
Den 21 maj 2004 föddes Sjöhemmet Godmodige Franz som fick namnet Sluggo ni vet efter serien Lisa&Sluggo.
När vi hälsade på Sluggo första visste vi inte vem som skulle bli Sluggo, men han valde mig kröp upp och lade sig i mitt knä.
Vi fick vänta några veckor sen kom han hem till Liza och oss. Liza var så snäll hon tog honom till sin valp. Sluggo är också en helt underbar hund som namnet godmodig. Han är så vänlig mot allt och alla, följer också med överallt. Han har också tränat agility, om jag bara kunde hänga med honom i svängarna så skulle vi tävla. Jag är för klumpig men Sluggo är duktig klarar alla hidertyper,klättrar,kryper och hoppar. Han är utställd också svensk champion är han och det räcker. Frisk och sund kille en riktig goding.


Så ville Nettan i Sjöhemmets låna Sluggo till sin Isa. Nettan kom hit med Isa och efter lite trixande så parade Sluggo Isa. De bodde kvar ett par dagar så det blev fler parningar.


Det blev 5 valpar i kullen de döptes efter glasserier från Gullaskruf. Sjöhemmets Leopold von Ellips blev Loppe, vi ville ha en som inte liknade Sluggo i färgen.

Så kom han hem till oss både Liza och Sluggo var snälla med honom. Liza tog även honom som valp. Loppe blev rumsren på nolltid och klarade trappan bra. Sluggo leker mycket med Loppe, ja han fostrar honom också. men Loppe är också en liten rolig hund snäll och glad nyfiken på allt. Springer också lös med i skogen och han springer fram och tillbaka, springer säkert 1mil när jag går 1km. Vi har ställt ut Loppe 6 gånger han har fått 5 BIR 1 BIM 4cert och 1 BIS-R. Det är över all förväntan men visst är vi stolta över vår fina Loppe.
Här har våra godingar det kul ute i snön, bra med stor tomt och staket.
Även Liza är med i snön trots att hon har ett opererat knä och en dålig höft.Naturligtvis sover alla 3 hundarna i sängen,och bryr sig inte om hur husse ska få plats.

  • Kommentarer(0)//kickis.vbkarlsson.se/#post20